''KRALJ CHINURIJA''
Iago Bitarishvili
»Iago's Wine« je prvi vinotoč v Gruziji, ki je prejel certifikat za organsko pridelovanje vina. Glavni vinar je Iago Bitarishvili, znan tudi kot »kralj Chinurija«. Vino prideluje po stari tradicionalni metodi v kvevri. Ta metoda je stara mnogo let, uporabljali so jo namreč že njegovi predniki. Trte njegovih vinogradov, ki rastejo v dolini Mukhrani, so stare več kot 50 let in ta starost se čuti v vsakem požirku tega kompleksnega in harmoničnega vina. Iago prideluje samo eno vrsto vina, in sicer oranžno vino iz avtohtone sorte, imenovane Chinuri, ki slovi po svoji odličnosti in eksotičnosti.
Iago's Wine - Chinuri
Naravno gruzijsko vino - Chinuri 2014, 750ml, alk 12%, belo suho, ustekleničenih okoli 3800 steklenic.
Fermentirano in starano v kvevri (amforah), nefiltrirano, regija Kartli (notranja Gruzija).
Primerno tudi za vegetarijance.
''GOTSA''
vir: geometria.org.ua
Beka Gotsadze
Vinotoč »Gotsa Wines« je last družine Gotsadze že vrsto let. Dedkovo tradicijo pridelave naravnih vin iz kvevri nadaljuje sedanji vinar Beka Gotsadze. Njegova klet se nahaja na 1.300 metrih nadmorske višine v mestu Kiketi, ki je poznano tudi kot mesto, kamor so gruzijski kralji shranjevali svoja najboljša vina. Njegova vina izražajo tisto magičnost gruzijske zgodovine, ki je vedno bolj cenjena v svetu vinarstva.
Gotsa wines - Tavkveri Rose
Biodinamično gruzijsko vino - Tavkveri Rose 2014, 750ml, alk. 13.5%, rose suho, nefiltrirano, ustekleničenih 2500 steklenic.
V času fermentacije je kontakt s kožo jagod grozdja 7ur v kvevri, nato je pretočeno v drug kvevri za nadaljno 8 mesečno staranje.
Regija Kartli (notranja Gruzija), primerno tudi za vegetarijance.
Gotsa wines - Chinuri
Biodinamično gruzijsko vino - Chinuri 2014, 750ml, alk. 13.5%, belo suho, nefiltrirano, ustekleničenih 2500 steklenic.
Fermentacije je potekala s kožo jagod grozdja 8 mesecev v kvevri, nato je pretočeno v drug kvevri za nadaljno 2-3 mesečno staranje.
Regija Kartli (notranja Gruzija), primerno tudi za vegetarijance.
''Dr. Eko''
Erekle (Eko) Glonti
Vinar Erekle Glonti, znan kot Dr. Eko, prideluje ena izmed najčistejših in najbolj sortno opredeljenih vin iz kvevri v Gruziji. Njegov vinotoč »Lagvinari« sodeluje z lokalnimi vinogradniki, kar daje njegovim vinom občutek pripadnosti tej čudoviti deželi.Vina so tehnično brezhibna, pridelana iz različnih avtohtonih sort, ki se ponašajo s svojo vrhunskostjo in odličnostjo.
Lagvinari - Tsolikouri
Naravno gruzijsko vino - Tsolikouri 2013, 750ml, alk. 11.5%, belo suho, nefiltrirano.
Fermentirano in starano v kvevri (amforah), regija Imereti (zahodna Gruzija).
Primerno tudi za vegetarijance.
Lagvinari - Otskhanuri Sapere
Naravno gruzijsko vino - Otskhanuri Sapere 2013, 750ml, alk. 12%, rdeče suho, nefiltrirano.
Redka avtohtona sorta, ki raste samo na zahodni strani Gruzije v regiji Imereti. Fermentirano in starano v kvevri (amforah).
Primerno tudi za vegetarijance.
Lagvinari Gvino - Saperavi
Organsko vino iz gruzije - Saperavi 2011, 750ml, alk. 14%, rdeče suho, nafiltrirano, regija Kakheti (vzhodna Gruzija).
Edino vino, ki je pridelano v inox sodih na isti način kot vino pridelano v kvevri,
saj je g. Eko želel ustvariti posebno vino tudi za VEGANE.
''Vinski Mojster''
Koba Kvatchrelishvili
»Naotari« je vinotoč, ki ga je ustanovil Koba Kvatchrelishvili. Njegova naravna vina iz kvevri so pridelana iz različnih avtohtonih sort, ki rastejo v njegovih vinogradih blizu naselja Chikaani. Njegovi vinogradi so njegov ponos. Za svoje vinograde skrbi kot za svoje otroke, saj meni, da le tako ljubljena in zdrava trta da najboljše grozdje. Zaradi tega se v njegovih nefiltriranih vinih čuti ta ljubezen, ki popelje posameznika do občutenja popolnosti.
Naotari - Kisi
Naravno oranžno vino - Kisi 2013, 750ml, alk. 12%, belo suho, nefiltrirano, ustekleničenih 500 steklenic.
Fermentirano in starano v kvevri (amforah) 6 mesecev, regija Kakheti (vzhodna Gruzija).
Primerno tudi za vegetarijance.
Naotari - Cuvée rkatsiteli/kisi/khikhvi
Naravno oranžno vino - Cuvée 2014, rkatsiteli 40%/kisi 40%/khikhvi 20%, 750ml, alk. 12,2%, belo suho, nefiltrirano, ustekleničenih 2000 steklenic.
Fermentirano in starano v kvevri (amforah) 3 mesece, regija Kakheti (vzhodna Gruzija), primerno tudi za vegetarijance.
Receptura tega kraljevega vina sega v 18. stoletje. Pridelano je bilo za takratnega kralja Erekle II.