Številni ljudje uživajo v pitju vina, ne da bi kar koli vedeli o njegovem izvoru in zgodovini.
Redki so tisti, ki so pričeli raziskovati korenine pridelave vina in se tako srečali s starim tradicionalnim načinom
pridelave vina v Gruziji. V antičnem času so v Gruziji odkrili način spreminjanja soka divjega grozdja v vino, in sicer tako, da so ga pustili
v glinenih posodah, imenovanih kvevri.
vir: Remi Kbilashvili mojster
Ti so bili zakopani v zemljo.
Postopek pridelave in način uživanja vina sta se sicer razvijala skozi stoletja, pri čemer pa je kvevri ohranil enako pomembnost,
kot ga je imeli nekoč. Številne gruzijske družine še danes sledijo svoji bogati kulturi pridelovanja vina iz kvevri.
Kvevri različnih velikosti hranijo v svojih vinskih kleteh, imenovanih marani.
vir:Twines Wine Cellar
Od tod izvira tudi ime našega podjetja, saj želimo magičnost vina iz kvevri prenesti tudi v Slovenijo.
Tako kot ima vino posebno mesto v življenju vsakega Gruzijca, želimo, da ima posebno mesto tudi pri vas.